Disclaimer| Links |

Mijn Volendam© 2008-2017

RKAV ZONDAG 1 NA WINST VAN LAATSTE PLAATS AF

Een studio sport moment waardig..

Een uiterst belangrijke overwinning heeft er voor gezorgd dat de zondag 1 na afgelopen zondag niet meer op de laatste plaats staat. Deze positie is nu voor Westzaan, de ploeg die in eigen huis met 1-4 werd geklopt.

Het was vanaf het begin een vrij open wedstrijd waarbij je het gevoel had dat aan beide kanten een goal kon vallen. Die goal viel uiteindelijk na 20 minuten spelen voor Volendam. Ramon Veerman liep goed door op een lange pass van Robin Mooijer en was net eerder bij de bal dan de keeper waardoor hij de bal in de lege goal kon schuiven. Tom Kwakman had even laten een uitgelezen mogelijkheid om de 0-2 te maken maar de keeper wist met een noodduik de bal toch nog uit de goal te krijgen. Deze misser werd extra zuur omdat in de tegenstoot Westzaan gebruik maakte van de ruimte achterin en de spits de bal over keeper Schimmel heen wipte. Volendam zat niet lang bij de pakken neer want 5 minuten daarna was het weer Veerman die na een goede actie de 1-2 binnen knalde en de zondag 1 zo een prettige ruststand gaf.

Net als vorige week knalde Volendam er na rust weer direct op en dat resulteerde wederom vrij snel in de 3e treffer. Veerman dribbelde naar binnen en legde af op Mooijer, die met een bekeken schuiver scoorde. Hiermee was het verzet van Westzaan aardig gebroken, wat echter niet betekende dat zij het opgaven. Vele voorzetten zorgde voor hachelijke situaties voor de Volendamgoal maar keeper Schimmel en zijn 4 verdedigers waren steeds net even scherper dat de spitsen. Het mooiste moment van de wedstrijd was voor het laatst bewaard: Kees Visscher nam een vrije trap van eigen zestien cross over het veld naar Kwakman, die de bal op de andere zestien in één keer knap mee nam, de keeper koeltjes verschalkte en de 1-4 uitslag op het bord zette. Een studio sport moment waardig..

De 2e overwinning op rij zorgt ervoor dat de zondag 1 weer aansluiting heeft met de overige onderste ploegen. Volgende week komt KFC op bezoek. De laatste keer dat deze ploegen elkaar troffen was afgelopen seizoen in de herkansingswedstrijd voor promotie naar de 2e klasse. Volendam won met 3-1 en dat betekende dat KFC daardoor nu in de 3e klasse uitkomt.